Nederlandse LASA-uitgaven

De LASA-onderzoekers schrijven geregeld teksten voor boekjes, rapporten en andere Nederlandstalige uitgaven. De kennis die voortkomt uit het de LASA studie wordt daarin beschreven. Op deze pagina is er meer te vinden over deze publicaties.

Een andere kijk op ouder worden

Gewonnen jaren

Oud worden is normaal: de ouderen van nu hebben vele levensjaren gewonnen ten opzichte van vorige generaties. Maar gelúkkig en prettig oud zijn, hoe doe je dat? Op basis van ruim 25 jaar wetenschappelijk onderzoek met gegevens uit de LASA-studie schreef oprichter Dorly Deeg een toegankelijk boek over ouder worden.

 

Sinds 1991 doet hoogleraar Dorly Deeg onderzoek naar het functioneren van ouderen op lichamelijk, cognitief, emotioneel en sociaal terrein: Welke lichamelijke functies veranderen met het ouder worden, wanneer? Hoe behoud je het plezier in het leven? Worden we op dezelfde manier oud als onze ouders? En hoe kunnen we ons welbevinden zo lang mogelijk behouden? De resultaten van dit onderzoek zijn nu op een toegankelijke manier verwoord in het boek Gewonnen Jaren. Heldere inzichten over hoe wij ouder worden.

Geen toverpil
Met het boek Gewonnen jaren biedt Dorly Deeg een andere kijk op ouder worden. Het welbevinden in iedere ‘oudere’ levensfase staat voorop: wat levert plezier op en waar hangt dat vanaf? Haar boodschap: Er is geen ‘toverpil’ om veroudering tegen te gaan; je kunt er wél mee leren omgaan. Het boek bevat verrassende nieuwe inzichten, is toegankelijk geschreven, heeft een positieve insteek, de persoonlijke levensverhalen zorgen voor herkenning.

Het boek is verschenen bij uitgeverij Ambo/Anthos en is te koop in de (internet)boekhandel.


Kijk op gewonnenjaren.nl voor meer informatie..