Afgelopen week, op vrijdag 14 oktober, vond het Nationaal Gerontologiecongres plaats in Den Bosch. Dit congres werd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Gerontologie (NVG-KNOWS) waarvan Martijn Huisman, wetenschappelijk directeur van LASA, de voorzitter is. Op dit congres was LASA goed vertegenwoordigd, met maar liefst 13 presentaties over recent LASA onderzoek.

Marjolein Broese van Groenou, Jens Abbing, Maura Gardeniers en Joukje Swinkels presenteerden in een symposium over de ontwikkelingen in mantelzorg en thuiszorg voor ouderen. Natasja van Schoor, Almar Kok en Martijn Huisman presenteerden hun werk over veerkracht bij ouderen. Er was ook een speciaal symposium over bevindingen van de LASA COVID-19 studie, met o.a. Theo van Tilburg en Laura Schaap als sprekers. Daarnaast gaven Dorly Deeg, Emiel Hoogendijk, Eva Jaarsma en Bianca Suanet presentaties over hun recente onderzoek op het gebied van sociaal functioneren, cognitief functioneren en over Blue Zones.

Het congres werd afgesloten met een lezing van Hedy D’Ancona en de uitreiking van diverse prijzen. LASA-onderzoeker Almar Kok ontving de Professor Schreuder thesisprijs voor zijn proefschrift uit 2019.

 

Deel dit bericht :

Meer weten over de LASA-Weetjeswaaier?

Download de Weetjeswaaier 2020 of de Weetjeswaaier 2015
of vraag de gedrukte versies gratis aan via
lasa@amsterdamumc.nl
(zolang de voorraad strekt).

Andere artikelen